Podium
NTR

Dag van de componist 2024

foto: Rachel Pouwer
  1. Klassiekchevron right
  2. Dag van de componist 2024

Opnieuw rijdt er een muzikale trein door het land tijdens de Dag van de Componist. Musici reizen mee en geven op stations door het hele land optredens. Beitske de Jong volgt de trein en doet verslag. In festivalhart TivoliVredenburg ontvangen Hans Haffmans (ZaterdagMatinee) en Wouter Pleijsier (Podium Op Zaterdag) tussen 14:00 en 19:00 uur componisten en musici voor gesprekken en livemuziek.

NTR ZaterdagMatinee

Podium

Op zaterdag 15 juni 2024 is de derde editie van de Dag van de Componist. Dit jaar staan ruim honderd in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers. Ruim vijfhonderd musici spelen hun werk tijdens meer dan honderdvijftig activiteiten in meer dan vijftien steden.

Muzikale trein

Net als vorig jaar rijdt een muzikale trein door het land. Op de stations waar de New Music NOW Express stopt, vinden de feestelijke Stationsconcerten plaats. In elke stad is een Stadscomponist aangesteld, die een gloednieuw stadslied componeert. Deze Stadsliederen komen tot klinken in samenwerking met koren, musici, muziekscholen en andere organisaties uit elke stad.

Beitske de Jong volgt de trein en doet verslag van wat ze meemaakt. Bovendien is ze aan het eind van de middag getuige van de bekendmaking van de Kindercomponist des Vaderlands.

Live in de studio

Ondertussen spreken Hans Haffmans en Wouter Pleijsier in festivalhart TivoliVredenburg in Utrecht met componisten en musici. Er zijn liveoptredens van Trio Napolov|Fridmann|Sandee, Black Pencil, Maat Saxophone Quartet en Arturo den Hartog en Mattias Spee. Verder zijn componsten Klas Torstensson, Caliope Tsoupaki en Frieda Gustavs te gast.

Ster advertentie
Ster advertentie