Podium
NTR

Staatskapelle Dresden "neutraal" in conflict Paasfestival

  1. Klassiekchevron right
  2. Staatskapelle Dresden "neutraal" in conflict Paasfestival

Al eerder was bekend dat dirigent Christian Thielemann een conflict heeft met Nikolaus Bachler, die naast Thieleman artistiek leider wordt van het Paasfestival in Salzburg. Thielemann, de huidige artistiek leider, vindt dat Bachler zijn plannen nu al blokkeert. Oostenrijkse media suggereren dat de ruzie uiteindelijk draait om de keuze voor het huisorkest van het festival. Bachler zou af willen van het festivalorkest dat Thielemann leidt: Staatskapelle Dresden. In plaats daarvan zou Bachler de Berliner Philharmoniker terug willen, het orkest dat tot 2012 aan het festival verbonden was.

Staatskapelle Dresden kwam gisteren met een opvallende persverklaring, zo melden Oostenrijkse kranten. Daarin zegt het orkest naast Thielemann en Bachler een derde partner te zijn bij de artistieke keuzes. En dat het trouw is aan het festival. Deze stellingname kan betekenen dat het orkest desnoods zonder Thielemann bij het Paasfestival wil blijven.

De festivalleiding liet vervolgens in een reactie weten dat zij chef en orkest als één partij beschouwt. En dat het contract met de Staatskapelle volgend jaar afloopt, en niet in 2022, zoals het orkest schrijft.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie