Podium
NTR

OMT bezorgd over aantal proefevenementen

  1. Klassiekchevron right
  2. OMT bezorgd over aantal proefevenementen

Prachtig natuurlijk alle testconcerten - gisteren de Jussens in Groningen, zaterdag de Matinee weer met publiek, en vandaag in de Volkskrant een optimistisch overzicht van niet te missen optredens - maar er is ook bezorgdheid. Dat meldt de NOS.

Het OMT, het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over de coronamaatregelen, is bezorgd over de hoeveelheid proefevenementen die de overheid organiseert. Die lijken nu de pan uit te rijzen, terwijl voor voldoende onderzoeksgegevens maximaal 10 events genoeg zou zijn.

Het OMT is bang dat er nu teveel mensen op pad gaan waardoor de kans op besmetting toeneemt, wat weer kan leiden tot meer ziekenhuisopnames. Bovendien vinden zij dat de hoeveelheid testconcerten een verkeerd signaal afgeeft.

De deskundigen pleiten niet alleen voor minder, maar ook voor aanpassingen van de evenementen. De groepsgrootte moet worden beperkt, de ‘test voor toegang’ zou niet ouder dan 24 uur moeten zijn en er zou na afloop een tweede test moeten worden afgenomen.

Moedig, maar vooral verstandig voorwaarts lijkt de boodschap.

Ster advertentie
Ster advertentie