Vrije Geluiden Sessies
VPRO

Alexandra Alden

  1. Klassiekchevron right
  2. Alexandra Alden

Zangeres Alexandra Alden komt uit Malta maar woont al enige tijd in Nederland en studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Op jonge leeftijd had ze al een grote liefde voor poëzie en muziek en koesterde Alexandra de droom om ooit op het podium te staan. Op dit moment legt Alexandra Alden de laatste hand aan een nieuw album dat rond oktober zal uitkomen. in Schouwburg Het Park in Hoorn speelt ze samen met toetsenist Daniel van der Duim, drummer Mees Siderius en bassist Jurriaan de Kok.

Video niet beschikbaar

1. Crying Wolf
2. Helium balloon
3. What Can We Do?
4. Ladybird
5. Vagabond
6. Too many pears

Alexandra Alden: 'Ik luisterde altijd al veel naar artiesten als Nick Drake en Joni Mitchell, dus zij hebben mij zeker beïnvloed. Ik geef hun klassieke folkgeluid mijn eigen twist dankzij mijn mediterraanse achtergrond, gecombineerd met de inspiratie die ik heb uit alle andere plekken die ik in mijn leven heb bezocht.;

Haar eerste EP, The Curious Child, opgenomen toen ze nog maar 16 jaar oud was, leverde haar twee grote hits op in Malta. Haar populariteit is daar nog steeds groot, getuige de uitnodiging om jurylid te worden van X Factor Malta.

Ster advertentie
Ster advertentie