Tekstpagina's

Omroepseries: zo ziet concertseizoen 2022-2023 eruit

foto: Eduardus Leefoto: Eduardus Lee
 1. Klassiekchevron right
 2. Omroepseries: zo ziet concertseizoen 2022-2023 eruit

Het volgende concertseizoen staat voor de deur. Dat betekent dat ook de series AVROTROS Vrijdagconcert, NTR ZaterdagMatinee en AVROTROS Zondagochtend Concert weer prachtige concerten te bieden hebben met het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en nog veel meer fantastische ensembles en musici. Dit staat er voor seizoen 2022 - 2023 op het programma.

NTR ZaterdagMatinee

Komend seizoen schitteren wereldberoemde componisten van nu op het podium van het Concertgebouw. En natuurlijk is ook Nederlandse muziek als vanouds glansrijk vertegenwoordigd.

 • Zo dirigeert John Adams zijn opera The Death of Klinghofffer ter ere van zijn 75ste verjaardag en leidt James MacMillan de Nederlandse première van zijn Vijfde symfonie.
 • Eric Whitacre komt om het Groot Omroepkoor te dirigeren in The Sacred Veil, dat hij mede in opdracht van de NTR ZaterdagMatinee componeerde.
 • Wereldpremières van werk van Nederlandse componisten als Mathilde Wantenaar, Robin de Raaff, Wilbert Bulsink en Peter-Jan Wagemans zijn ook door het hele seizoen te horen.
 • Ook opera staat weer hoog in het vaandel met meesterwerken van Bellini, Mascagni en Vivaldi op de lessenaars. Chef-dirigent Karina Canellakis vervolgt haar Janáček-cyclus met Het sluwe vosje.
 • En natuurlijk staan er dan ook wereldberoemde interpreten op het podium, zoals Julia Lezhneva, Lise Davidsen en Venera Gimadieva.

Abonnementen voor de NTR ZaterdagMatinee kun je bestellen of verlengen vanaf via concertgebouw.nl. Losse kaarten zijn te koop via concertgebouw.nl/matinee of via de kassa: (0031) 20 671 83 45.

AVROTROS Vrijdagconcert

Ook het AVROTROS Vrijdagconcert heeft in seizoen 2022 - 2023 weer talrijke concerten voor de boeg als klassieke start van je weekend. Het thema 'Odes & Hommages' loopt als een rode draad door de programmering heen met cellist Ella van Poucke als artist in residence.

 • De stad Utrecht, de thuisbasis van het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg, bestaat 900 jaar. Op 11 november 2022 wordt die viering afgesloten met een feestelijk concert met Holland Baroque, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Kamerkoor.
 • Als ode aan het fundament van de serie, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, componeren JacobTV, Georgi Sztojanov en Kate Moore een ode aan deze onmisbare ensembles.
 • Er worden twee componisten herdacht voor wie de Domstad een belangrijke rol speelde: Willem Pijper, in 2022 75 jaar geleden overleden, en Jan van Gilse.
 • De muziek van Ralph Vaughan Williams, in 2022 precies anderhalve eeuw geleden geboren, krijgt speciale aandacht, net als werken van Sergej Rachmaninov en Max Reger. Ook zullen er premières klinken van werk van Joey Roukens, Sofia Goebaidoelina en Mason Bates.
 • Jonge musici staan in de spotlights. Zo geven pianist Yang Yang Cai, harpist Joost Willemze, klarinettist Jelmer de Moed en pianist Rik Kuppen samen een concert op 27 januari 2023 in het kader van AVROTROS Klassiek.

Bestel de seizoensbrochure 2022-2023

Abonnementen kun je bestellen via tivolivredenburg.nl/klassiek. Losse kaarten zijn te koop via tivolivredenburg.nl/klassiek of via de kassa: (030) 231 45 44. Bestel je kaarten voor vier of meer concerten, dan krijg je 15% korting.

AVROTROS Zondagochtend Concert

In Het Zondagochtend Concert staan weer volop geliefde klassieke meesterwerken op het programma om je zondagochtend ontspannen mee te beginnen, live vanuit Het Concertgebouw.

 • Zo dirigeert Karina Canellakis de Negende symfonie van Anton Bruckner en Krzysztof Urbański de Negende symfonie van Ludwig van Beethoven.
 • Ook hoor je monumentale koorstukken van Arvo Pärt, Wolfgang Amadeus Mozart en Robert Schumann.
 • Het seizoensthema is 'Hemelbestormers' met de schijnwerpers op jonge musici als Alexander Warenberg, Nikola Meeuwsen, Katharine Dain, Nai Barghouti, Tom Borrow én het Nationaal Jeugdorkest.
 • Naast het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor zijn andere geweldige ensembles en musici van over de hele wereld te horen, zoals de Seoul Philharmonic, de Kölner Akademie, violist Renaud Capuçon en pianist Elisabeth Leonskaja.
Bestel je kaarten via concertgebouw.nl of telefonisch via de Concertgebouwlijn: 0900-6718345 (€ 1,- per gesprek). Dit kan dagelijks van 10:00 - 17:00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie