NPO Klassiek tipt

Een week lang Kalm met Klassiek

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Een week lang Kalm met Klassiek

Van maandag 10 t/m vrijdag 14 juni organiseren we op NPO Klassiek de themaweek Kalm met Klassiek. We sluiten daarmee aan bij de succesvolle gelijknamige podcast van de AVROTROS. Zoals de titel al doet vermoeden, gaan we die week vooral rust en kalmte brengen in drukke levens van mensen die aan het afronden zijn voor de vakantieperiode.

Voor wie een lange dag vol vergaderingen en deadlines achter de rug heeft, muurvast staat in de ochtend- of avondspits, druk bezig is met schoonmaken of zich voorbereidt op een moeilijk examen biedt Kalm met Klassiek op NPO Klassiek dé uitkomst. Rustgevende klassieke muziek kan helpen om die spanningen los te laten en concentratie te verhogen. Tussen 07:00 en 19:00 uur is overwegend kalme, klassieke muziek op NPO Klassiek te horen. Voor wie juist ook een energieboost nodig heeft, is er op gezette tijden ook een actiever stuk te horen.

Tijdens Kalm met Klassiek staan de programma’s van 07:00-19:00 uur volledig in het teken van het thema. Dit zal voor een belangrijk deel te horen zijn in een uitgekiende samenstelling van de uitzendingen. Die wordt gekoppeld aan fysieke plekken waarin rust en natuur centraal staan.

Muziekmixen

In De Ochtend (KRO-NCRV) klinken iedere dag twee kalme muziekmixen. Presentator Andrea van Pol bezoekt bijzondere buitenlocaties en koppelt daaraan toepasselijke kalme muziek. Op de visual radio van NPO Klassiek kunnen kijkers meegenieten van de beelden van de locaties, waaronder het strand, water en een bos.

Video niet beschikbaar

Videoserie

In een speciale online videoserie spreekt AVROTROS-presentator Ab Nieuwdorp met gasten over de kracht van rustgevende muziek. Zo gaat hij in gesprek met een wijnboer over de vraag of druiven beter groeien met klassieke muziek en spreekt hij een muziektherapeut die klassieke muziek als behandelmethode inzet. De videoserie is te vinden op npoklassiek.nl/kalm

foto: AVROTROS / Eduardus Lee

Wandelen

In de middag verlaten de presentatoren de studio voor een ontspannende wandeling, die van 12.00-16.00 uur live te volgen is op NPO Klassiek. Carine Lacor en Jet Berkhout van De Muziekfabriek en Sander Zwiep van Maatwerk lopen dagelijks tijdens hun uitzending in een natuurgebied waarbij ze kalme muziek laten horen die perfect past bij de flow van de wandeling. De presentatoren zijn te volgen via visual radio.

Live klassiek

Podium (NTR) nodigt tijdens Kalm met Klassiek dagelijks een musicus uit voor een live optreden tussen 16.00 en 18.00 uur. Onder anderen pianist Ralph van Raat, ensemble Wishful Singing en pianist Iris Hond treden op in de studio van NPO Klassiek. Ook in de kleine uurtjes, direct na middernacht, is er live muziek te horen. In het programma Keihard Klassiek treden onder meer pianist Delange en gitarist Robin Scherpen op. Alle live-optredens zijn na afloop te bekijken via de online kanalen van NPO Klassiek.

Gerelateerde podcast

Kalm met Klassiek

Kalm met Klassiek

Ster advertentie
Ster advertentie