Live @ De Klassieken
AVROTROS

Yeseul Bahng

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Yeseul Bahng

Op donderdag 23 mei was de 24-jarige fluitiste Yeseul Bahng te gast bij Ab in de studio in De Klassieken van AVROTROS op NPO Klassiek. Yeseul Bahng uit Zuid-Korea won de eerste prijs in de categorie masterstudenten op het Nederlands Fluitconcours. Ze studeert momenteel aan de Universität der Künste in Berlijn.

Het concours richt zich expliciet op vakstudenten en jonge musici om zo aanstormend talent op een belangrijk moment in hun professionele leven een kans te bieden op weg naar grotere podia. Ieder jaar doen meer dan 150 deelnemers uit maar liefst 25 landen mee aan het concours.

Yeseul Bahng speelt hier het eerste deel uit de Sonate Undine van Carl Reinecke. Een romantisch werk dat tot het standaardrepertoire van elke fluitist behoort. Mariken Zandvliet begeleidt haar op piano.

Video niet beschikbaar

Yesuel Bahng was op 22 mei 2024 ook al te bewonderen in het lunchconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam, waar ze de complete Sonate Undine ten gehore heeft gebracht.

Wil je het complete live-recital terugluisteren inclusief interview met Erik Verbeek, voorzitter van het Nederlands Fluitconcours? Dat kan hier:

Ga voor meer informatie over het Nederlands Fluitconcours naar fluitconcours.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie