Live @ De Klassieken
AVROTROS

Muzikale basisschool Koorschool Haarlem

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Muzikale basisschool Koorschool Haarlem

Op 5 april 2024 was Muzikale Basisschool Koorschool Haarlem te gast in De Klassieken bij AVROTROS op NPO Klassiek. Op dezelfde dag is namelijk de Kindermuziekweek van start gegaan! Tien dagen lang zijn door heel Nederland super veel muzikale activiteiten gepland voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een uitstekende aanleiding voor Ab Nieuwdorp om de kinderen van Koorschool Haarlem uit te nodigen om live te komen zingen in de uitzending.

Muzikale Basisschool Koorschool Haarlem geeft onderwijs vanaf groep vijf met een brede culturele vorming, waarin muziek en zingen centraal staan. Met het eigen schoolkoor en het Kathedrale Koor treden de kinderen op in binnen- en buitenland. De leerlingen, die samen een koor vormen, leren noten lezen, hun stem, adem en houding te controleren, een muziekinstrument te bespelen en spelenderwijs meerstemmig te zingen.

Dit alles vanuit de overtuiging dat muziek op een positieve manier het beste uit een kind haalt. Een overtuiging die ook in De Kindermuziekweek veel onder de aandacht wordt gebracht.

Fragmenten uit de uitzending kijk/luister je hier terug, zoals het franse lied J'entends le moulin in een arrangement van Emily Crocker onder leiding van Janneke Boomsma en begeleid door Rick Muselaers op piano.:

Video niet beschikbaar

Koorschool Haarlem zingt hier de 'traditional' Let all the world in every corner sing in een arrangement van Craig Sellar Lang onder leiding van Janneke Boomsma en begeleid door Rick Muselaers op piano.

Video niet beschikbaar

Al met al was het een drukke boel bij Ab in de studio. Zie hier een samenvatting van de ochtend:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het gehele optreden inclusief interview met docent Cecile Beemster en twee leerlingen terugkijken/luisteren? Dat kan hier!

Video niet beschikbaar

Ga voor meer informatie naar www.demuzikalebasisschool.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie