Live @ De Klassieken
AVROTROS

Dianto Reed Quintet

foto: AVROTROS NPO Klassiek (c) Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Dianto Reed Quintet

Op 27 juni was het Dianto Reed Quintet te gast in De Klassieken. In maart 2023 namen ze hun debuut-cd op in de prachtige Doopsgezinde Kerk in Haarlem. De vijf Spanjaarden die elkaar in Amsterdam leerden kennen, namen binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! werk op uit hun thuisland: muziek die het ene moment recht naar je hart gaat en het andere moment de pan uitswingt.

Luister en/of kijk de uitzending hier terug:

Video niet beschikbaar

Erik, Ovidi, María, María en María studeerden aanvankelijk aan verschillende Spaanse conservatoria, maar ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Amsterdam, aan het conservatorium waar zij onlangs hun masteropleiding afrondden. Het kwintet wijkt graag af van het traditionele kamermuziekconcert en verrast het publiek door hun unieke manier van samenspel (alles uit het hoofd!) en het toevoegen van choreografieën.

foto: AVROTROS

Dutch Classical Talent

De manier waarop de musici van het kwintet de interactie aangaan met hun publiek bleef niet onopgemerkt. Zij wonnen diverse concoursen, waren al regelmatig op radio en televisie te horen en te zien en dit jaar zijn zij finalist van Dutch Classical Talent, het talentontwikkelingstraject van de Nederlandse concertzalen.
Het programma dat zij voor hun Dutch Classical Talent-tournee samenstelden, hebben zij nu op hun AVROTROS debuut-cd opgenomen en deze landt naar verwachting eind mei bij de leden van AVROTROS Klassiek op de deurmat.

CD ontvangen? Wordt lid van AVROTROS Klassiek!

Het rietkwintet werd zo’n 40 jaar geleden in Nederland geboren met de oprichting van Calefax. De samenstelling van vijf rietblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo, heeft een uniek en veelzijdig timbre. Met het Dianto Reed Quintet komt er een nieuwe loot aan deze boom.

Dianto Reed Quintet
María González Bullón - hobo
Ovidi Martí Garasa - saxofoon
María Losada Burgo - fagot
Erik Steven Rojas Toapanta - bas-klarinet
María Luisa Olmos Ros - klarinet

Ster advertentie
Ster advertentie