Live @ De Klassieken
AVROTROS

ANÚNA

foto: AVROTROS / NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. ANÚNA

Op donderdag 8 december mochten we het twaalfkoppige Ierse koor ANÚNA verwelkomen in De Klassieken! Ook de Nederlandse sopraan Sara Weeda zingt mee in dit bekende koor.

Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor betovert je gehoor met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Al jarenlang trekken de klassiek geschoolde zangers en zangeressen wereldwijd volle zalen tijdens hun theater- en kerkentours. Vooral de kersttours waren de afgelopen jaren razend populair. Tijdens hun wereldwijde tournees is het inmiddels een traditie dat het koor in december ons land aandoet. Zo ook dit jaar weer. En daarbij brachten ze ook een bezoekje aan De Klassieken!

Quote

Ik zou Anúna zelfs geen koor meer willen noemen, maar meer een band. Ik sta als dirigent en muzikaal leider niet vóór de koorleden, maar tussen hen in. En we proberen zo organisch mogelijk te klinken, daarom gebruiken we geen enkele microfoon. Alles aan Anúna is natuurlijk. Ook hoe we als leden met elkaar omgaan. We zijn allemaal gelijk en dat klink door in de muziek. Dat maakt ons anders dan de meeste koren. Bij ons is het één voor allen en allen voor één.’’

Orkestleider Michael McGlynn

Luister en/of kijk het live-optreden hier terug:

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Luister het volledige recital incl. interviews hier terug:

ANÚNA live @ De Klassieken

Ster advertentie
Ster advertentie