Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Yang Yang Cai

  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Yang Yang Cai

23 jaar is ze, en één van de grootste pianotalenten van Nederland. Onlangs nam ze binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! haar debuut-cd op en daarmee is ze de nieuwste deelnemer aan het talenttraject dat jonge musici een flinke boost geeft bij de start van hun carrière.

Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Vorig jaar oktober vertrok Yang Yang naar Imola, waar ze nu les krijgt van meesterpianist Enrico Pace. In de documentaire AVROTROS Klassiek Presenteert Yang Yang Cai!, die vanaf aanstaande zondag te zien is op NPO 2 Extra, vertelt Yang Yang over haar jeugd; hoe ze als kind studeerde in het magazijn van de snackbar van haar ouders en over haar dromen voor de toekomst.

Haar debuut-cd bevat een verzameling van haar favoriete werken, zoals de derde pianosonate van Chopin, een prelude van Rachmaninov en werk van Soler, Albéniz, Mozart en Szymanowski. Op 9 december 2021 was Yang Yang Cai te gast in De Klassieken bij Ab Nieuwdorp op NPO Radio 4. Ze speelde twee werken van haar cd live in de uitzending:

Video niet beschikbaar

Sergej Rachmaninov
Prelude voor piano, op.32, nr.5 in G gr.t.

Video niet beschikbaar

Isaac Albeniz
Iberia, boek 3 - deel I, "El Albaicín"

Het album, inclusief cd, komt op 17 december uit en wordt exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek. Ga voor meer informatie naar avrotros.nl/steunklassiek.

Ster advertentie
Ster advertentie