Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Kanva Clarinet Quartet vs. Saint-Saëns

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Kanva Clarinet Quartet vs. Saint-Saëns

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Kanva Clarinet Quartet te gast in de studio voor Vrij Spel. De vier jonge Spaanse klarinettisten, Juan Andrés Carmona, María González Moreno, Alfonso Saiz Revuelta en Alberto Sánchez García, zitten nog in de staart van hun master aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn net begonnen met hun werkende carrière. Alberto heeft namelijk een plaats bemachtigd als solo-klarinettist in het Phion. In de kroeg besloten ze een kwartet te vormen om er op die manier voor te zorgen dat er meer Spaanse muziek in Nederland klinkt.

Die Spaanse wortels gebruikten ze ook voor hun Vrij Spel. Ze maakten namelijk een eigen variatie op de sierlijke 'De Zwaan' van Camille Saint-Saëns. Het kwartet liet zich inspireren door de klanken van het Spaanse operagenre zarzuela. Deze zowel sierlijke als swingende versie zorgde ervoor dat de Zuid-Europese zon in de studio ging schijnen tijdens hun radiopremière als kwartet.

Vrij Spel: Kanva Clarinet Quartet vs. Saint-Saëns

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie