Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Arturo den Hartog & Daan Boertien vs. Händel

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Arturo den Hartog & Daan Boertien vs. Händel

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren countertenor Arturo den Hartog en pianist Daan Boertien te gast in de studio voor Vrij Spel. Hun namen klinken overal en hun carrières gaan als een raket. Daan werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs, won de publieksprijs van Dutch Classical Talent en werd door dagblad Trouw 'onaards mooi' genoemd. Arturo kwam zes jaar geleden uit Suriname naar Nederland om zang te studeren en had nog nooit een klassiek concert bijgewoond. Inmiddels heeft hij zijn debuut gemaakt bij De Nationale Opera, soleerde hij met Holland Baroque en is hij dit seizoen artist in residence in het Muziekgebouw aan 't IJ. Als kers op de taart maakt hij, samen met Daan, komende woensdag zijn debuut in het Concertgebouw. Daar zullen ze het "droomprogramma" van Arturo uitvoeren bestaande uit muziek van Copland, Finzi, Händel en volksliederen uit Suriname.

Voor Vrij Spel bewerkten ze de aria Ombra mai fu uit Händel's opera Serse. Arturo is namelijk groot fan van deze aria en daarom luistert hij er constant naar. Waar sommige musici stijf staan van de spanning, hadden Arturo en Daan juist veel zin in het Vrij Spel en stonden ze volledig ontspannen in de studio. Ze staken deze bekende aria in een nieuw jasje en dat resulteerde in een prachtig verstilde jazzversie vol improvisatie.

Vrij Spel: Arturo den Hartog & Daan Boertien vs. Händel

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie