Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Osimun Quartet vs. Händel

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Osimun Quartet vs. Händel

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Osimun Quartet te gast in de studio voor Vrij Spel. De vier Spaanse saxofonisten zaten met elkaar op het conservatorium van Maastricht, waar zo'n goede vriendschap ontstond dat ze in 2021 besloten een saxofoonkwartet te vormen. Ze bestaan dus pas een paar jaar, maar ze zijn zo gedreven dat ze de ene na de andere prijs binnenslepen en nu al de harten van het publiek in de concertzalen door heel Europa veroveren. Zo waren ze finalisten van het Grachtenfestival, wonnen ze het Storioni Concours en zijn ze inmiddels onderdeel van de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Voor Vrij Spel bewerkten ze Händel's bekende Arrival of the Queen of Sheba, wat ze vaak aan het begin van hun concerten spelen om het publiek wakker te maken en op te warmen. In de week voorafgaand aan hun Vrij Spel ging het nog bijna mis, omdat ze erachter kwamen dat ze niet een arrangement moesten spelen maar écht een variatie op dit bekende stuk moesten maken. Gelukkig is zo'n bewerking maken een kolfje naar hun hand, gingen ze met plezier de uitdaging aan en maakten ze hun eigen Osimun-versie.

Vrij Spel: Osimun Quartet vs. Händel

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie