Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Plien van Bennekom (4 februari 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Plien van Bennekom (4 februari 2023)

za 4 februari 2023

Zaterdag 4 februari presenteerde actrice en cabaretière Plien van Bennekom Een goedemorgen met...

Als kind is Plien van Bennekom - in 1971 geboren in Baarn - zo verlegen dat ze amper auditie durft te doen voor de schoolmusical. En toch voelt ze dat daar haar hart ligt. Als danseres krijgt ze uiteindelijk alsnog een kleine bijrol. Van Bennekom groeit op in een muziekminnend gezin, vooral jazz. Haar vader verzamelt eindeloos veel muziekinstrumenten, Van Bennekom zingt in een koor en speelt piano.

Een optreden van Brigitte Kaandorp doet haar besluiten na het Atheneum naar de Amsterdamse kleinkunstacademie te gaan, waar ze in de klas komt met Bianca Krijgsman. Ze vormen een duo en winnen drie jaar na het afronden van de opleiding zowel de publieks- als de juryprijs van het cabaretfestival Cameretten. Samen zijn Van Bennekom en Krijgsman ook te zien op tv in de serie Zaai. Het theaterprogramma Biks dat ze daarna maken, betekent hun doorbraak.  

Er volgen nog vele nieuwe theaterprogramma’s. Maar ook op tv en in de bioscoop blijft Van Bennekom veelvuldig te zien in onder meer Welkom in de Middeleeuwen, Koefnoen en Kanniewaarzijn en de film Gek van Geluk.

Vorig jaar werd Van Bennekom 3e in het AVROTROS programma Maestro, waar ze naar eigen zeggen heel veel nieuwe muziek heeft leren kennen. Momenteel toert ze met de voorstelling 'En nu dan’ door Nederland.