Bachweek

Bachweek

Over de Bachweek

Johann Sebastian Bach: de componist van de aangrijpende Matthäus-Passion, de spectaculaire Toccata en fuga in d en de ontroerende Air. De muziek van Bach is geliefd over de hele wereld en heeft generaties componisten en musici beïnvloed en geïnspireerd. Niet voor niets wordt Bach gezien als een van de grootste componisten aller tijden – volgens sommigen zelfs de grootste.

Genoeg redenen voor een Bachweek op NPO Radio 4. Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni 2021 kon je volop genieten van de prachtige muziek van Bach.

De week sloot af met het hoogtepunt: de Bach Top 77 op 4 juni, een toplijst met Bachs mooiste muziek, gekozen door jou.

Bekijk de lijst

Op deze Bachpagina kun je van alles te weten komen over de beroemde componist met interessante verhalen, grappige feitjes, boeiende podcasts en natuurlijk veel muziek.

Bachstage: Ella van Poucke

Hoe het klinkt als musici hun favoriete Bach spelen? Afwisselend en indrukwekkend! AVROTROS en NPO Radio 4 maakte nieuwe opnames in de gigantische Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het resultaat is een mooie, pure beeldregistratie & een audio-opname opgenomen in één take!

Cellist Ella van Poucke speelt de Sarabande uit de derde cellosuite van Johann Sebastian Bach.
"De Bach cellosuites zijn misschien wel de belangrijkste werken uit het cellorepertoire. Stukken die elke cellist in zijn repertoire móet hebben. En daardoor is het ook moeilijk om een favoriet deel te kiezen. Maar Sarabandes hebben toch altijd iets heel bijzonders..," aldus Ella van Poucke.

Bachstage: Ella van Poucke

Video niet beschikbaar