Zing mee met Bach

Zing mee met Bach

Over Zing mee met Bach

Wil je ook meezingen met de muziek van de grootste componist aller tijden? Wij maken het mogelijk: samen met de Nederlandse Bachvereniging helpen we je bij het instuderen van één van Johann Sebastian Bachs beroemdste koralen: Jesus bleibet meine Freude uit cantate BWV 147. Zing je eigen partij mee, ondersteund door de musici van de Bachvereniging. Beluister meezingopnames waarin jouw stempartij extra uitgelicht wordt of juist is weggelaten en waan je écht onderdeel van een vocaal kwartet.

Wij bieden je gratis bladmuziek aan voor sopraan, alt, tenor en bas, en een begeleidingsarrangement voor piano of orgel.

Ook vind je op deze website gratis downloadbare meezingopnames waarmee je kunt oefenen én die je kunt gebruiken om zelf bij mee te zingen.

En om je te helpen bij het instuderen van de muziek, geven de professionals van de Nederlandse Bachvereniging je handige zangtips. Veel zingplezier!

Laat ons je ervaringen weten!

Zing je ook mee met Bach? We zijn heel benieuwd naar je ervaringen en je vorderingen. Ben je met je huisgenoten aan het zingen? Of studeer je 't muziekstuk in je eentje in? Stuur ons een filmpje of foto via info@radio4.nl!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zangtips van de Nederlandse Bachvereniging

Of je nu een ervaren zanger bent of een beginner, het is altijd handig om zangtips te krijgen van professionals. Deze zangers van de Nederlandse Bachvereniging vertellen waar je op kunt letten bij het instuderen van een nieuw muziekstuk, zoals het koraal Jesus bleibet meine Freude van Johann Sebastian Bach.

Zangtips Zing mee met Bach

Bachweek op NPO Klassiek

Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni stond NPO Klassiek geheel in het teken van Johann Sebastian Bach. Van live optredens tot podcasts, van voorgelezen brieffragmenten tot een toplijst met het beste van Bach, je hoorde het op NPO Radio 4 tijdens de Bachweek. Een overzicht van wat er allemaal te lezen, beluisteren en bekijken is.
Bachweek op NPO Radio 4

Bachweek op NPO Radio 4

Andere Edities van Speel mee

In eerdere edities van Speel mee met Klassiek stonden o.a. Summertime van George Gershwin, het Kerstlied Joy to the World en Erbarme dich uit de Matthäus Passion centraal. Bekijk hier eerdere edities van Speel mee:

Over Speel mee

Speel mee met Klassiek is hét platform van NPO Klassiek om amateurmusici thuis plezier aan muziek te laten beleven. Onder begeleiding van professionele musici kun jij thuis op je eigen tempo een klassiek stuk instuderen.

Wij bieden amateurmusici alles aan om het stuk onder de knie te krijgen. Van elk nieuw muziekstuk in het project Speel mee met Klassiek krijg je een perfecte meespeelopname, uitgevoerd door professionele musici uit het Radio Filharmonisch Orkest of het Groot Omroepkoor. Zo kun je horen hoe het muziekstuk klinkt op jouw instrument. Daarnaast kun je de bladmuziek downloaden én kun je een audio-versie vinden waarbij jouw partij of zangstem is weggelaten. Voel je een solist, begeleid door professionele musici!

In eerdere edities van Speel mee met Klassiek stonden o.a. Summertime van George Gershwin, het Kerstlied Joy to the World en Erbarme dich uit de Matthäus Passion centraal.