Avondconcert
NTR

Nieuwjaarsspecial: De Nieuwe Lichting

foto: NTR Avondconcert
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwjaarsspecial: De Nieuwe Lichting

Het NTR Avondconcert zoekt elk jaar de studenten die er bovenuit steken, met de hoogste cijfers en opvallendste muziekthema's. We geven ze bij NPO klassiek een podium dat hun eindconcert eigenlijk verdient. Oftewel: musici vers van het conservatorium, klaar om de klassieke muziekharten in Nederland te veroveren en belangrijk om in de gaten te houden. De nieuwe lichting in aantocht! Wij presenteren ze alvast in de Nieuwjaarsspecial van 1 januari.

Georgia Buraskho

Mezzosopraan

foto: georgiaburashko.com

Mezzosopraan Georgia Burashko voltooide haar conservatoriumopleiding (bachelor en master) in Canada, maar kwam speciaal naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag om nóg een master te volgen, aan de befaamde oude muziekafdeling. Daar viel ze op. Burashko heeft al meerdere operarollen op haar naam staan en het volgende seizoen sluit ze aan bij De Nederlandse Bachvereniging als ‘Young Bach Fellow’, hun talentenprogramma.
Ze wordt bij het concert begeleid door Magdalena Anna-Kasprzyk-Dobija op Viola da Gamba en door Michela Amici op barokharp. Beide medestudenten uit Den Haag die ook indruk wisten te maken met hun eindconcert. Ze kennen elkaar goed, Michela Amici heeft zelfs een album gemaakt (Dal suono dolcissimo) waar Buraskho meezingt. Ze zijn daarmee al regelmatig in de Nederlandse muziekzalen te horen!

Om te volgen:

Ettore Cauvin

Klarinet

foto: Mariona Còdol

Ettore Cauvin speelt klarinet en behaalde zijn Masters bij Codarts in Rotterdam. Hij komt uit Italië en klonk daar al op de radio en bij allerlei festivals. Maar inmiddels is hij helemaal verknocht aan de Nederlandse ‘gezelligheid’. Daarmee hebben we een klarinettalent binnengehaald!
Voor de verdieping zit je bij Cauvin ook goed. Hij duikt regelmatig in de boeken om onderzoek te doen naar de muziek, via onderzoeksprogramma’s bij universiteiten. Hij publiceert en geeft gastlessen bij de Deense Nationale Academie voor Muziek.

Voor dit concert speelt Cauvin de klarinetsonate nr. 1 van Brahms, samen met pianiste Sara Gutiérrez Redondo.

Om te volgen:

Hawijch Elders

Viool

foto: Marco Borggreve

Hawijch Elders zal onder de vioolliefhebbers geen onbekende naam zijn: ze speelde zichzelf al in de kijker als jong supertalent. Ze won in 2018 het Nationale Vioolconcours Oskar Back en ontving in 2019 de Kersjes Vioolbeurs van het Concertgebouw. Intussen is ze afgelopen zomer met vlag en wimpel afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

De vioolconcerten zijn haar niet vreemd, want Elders heeft met allerlei gerenommeerde orkesten al kunnen optreden in binnen- en buiteland. Ze speelt ook graag samen met pianist Sander Sittig, zo ook bij dit concert. Ze brengen een afwisselend (en virtuoos) Sibeliusprogramma!

De website van Hawijch

Jareach Gilula

Harp

foto: Jareach Gilula

Harpist Jareach Gilula kwam met een bijzonder eindconcert voor haar bachelor bij het ArtEZ Conservatorium van Zwolle: op het programma stond zowel Arabische als Israëlische muziek zij aan zij. De pointe: de overeenkomsten zijn aanzienlijk groter dan de verschillen.

Ze is zelf Joods en dat maakt het een persoonlijke boodschap. In het concert speelt ze solo een selectie van muziek uit het Midden-Oosten. Inmiddels volgt ze een master 'Turkse harp' bij Codarts Rotterdam. Vooralsnog kan niemand haar dat nazeggen, want die is op haar aandringen in het leven geroepen.

Filmpje over Jareachs eindconcert

Karla Hernandez

Hoorn

Karla Hernandez komt uit Cuba, dat een verrassend rijk klassieke muziekleven kent. Ze verhuisde samen met haar hoorn naar Nederland om haar master te halen op het Tilburg Conservatorium. Daarmee loopt een bijzondere, beloftevolle hoorniste rond in Nederland. Ze speelde al regelmatig in het Nederlands Radio Philharmonisch.

Samen met twee andere Cubaanse studenten en twee Spaanse studenten richtte ze Aires Tropicales op. Een blaaskwintet die Zuid-Amerikaanse muziek op de podia brengt, zo ook bij ons concert!

foto: Aires Tropicales

De leden van Aires Tropicales: Alicia Haro Casado (fluit), Jorge Daniel Ruiz (hobo), Karla Hernandez (hoorn), Silvia Ruiz Perez (fagot) en Ninian Rodriguez Rego (klarinet).

Ster advertentie
Ster advertentie