Avondconcert
NTR

KIJK LIVE: Pandora's Late Night, maandelijks minifestival voor muziek van nu

  1. Klassiekchevron right
  2. KIJK LIVE: Pandora's Late Night, maandelijks minifestival voor muziek van nu

Op zondagavond 31 januari is de eerste editie van Pandora's Late Night, een maandelijks minifestival georganiseerd door het Avondconcert en TivoliVredenburg. In een periode waar musici en podia het moeilijk hebben is er zo toch aandacht voor avontuurlijke musici en ensembles. In de programmering staat 21ste-eeuwse ‘klassieke’ muziek van voornamelijk Nederlandse bodem centraal.

In de serie laten jonge Nederlandse musici en ensembles horen waarom juist nieuwe muziek voor hen zo belangrijk is. In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Tussendoor spreken presentatoren Wouter Pleijsier en Beitske de Jong met de musici en componisten over hun passie. Hoe reflecteert hun muziek de tijd waarin wij leven en hoe zien zij de toekomst? Heeft het isolement ook ruimte geboden aan nieuwe ideeën over het muziekleven?

Kijk live naar de eerste editie van Pandora's Late Night op Facebook

Tijdens de eerste editie spelen het Matangi Quartet en het Herz Ensemble elk een programma van een halfuur. In de edities die volgen komen onder andere Ensemble Insomnio, Gwenyth Wentink, Harpsirens, Maarten van Veen, Maya Fridman, Maze, Reinier van Hout, Sebastiaan Kemner, Vincent van Amsterdam en Wouter Snoei nog voorbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pandora's Late Night vindt elke laatste zondag van de maand plaats in de Pandorazaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het programma wordt uitgezonden vanaf 21:30 uur in het Avondconcert van NTR op NPO Radio 4 en is ook te zien via onze Facebook livestream. Zodra de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden versoepeld, is publiek van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opnames.

Bezetting Herz Ensemble:
Kaspar Kröner - countertenor
Jellantsje de Vries -viool
Elisabeth Smalt - altviool
Lidy Blijdorp - cello
Tom Sanderman - sopraansaxofoon
Annette Schenk - basklarinet
Lies Beijerinck - Didgeridoo
Sjors van der Mark - basgitaar
Laura Sandee - piano
Geerten van de Wetering - orgel
Meiyi Lee – slagwerk

Bezetting Matangi Quartet:
Maria-Paula Majoor – viool
Daniel Torrico – viool
Karsten Kleijer – altviool
Arno van der Vuurst – cello

Pandora’s Late Night komt tot stand in nauwe samenwerking met TivoliVredenburg. Met dank aan NTR, NPO Radio 4 en het NPO Cultuurfonds ter ondersteuning van cultuurmakers.

Ster advertentie
Ster advertentie