Avondconcert
NTR

De Zomeravondconcerten: van zonnig Zeeland tot swingend Salzburg

foto: Jens Thekkeveettil Unsplash
  1. Klassiekchevron right
  2. De Zomeravondconcerten: van zonnig Zeeland tot swingend Salzburg

In de zomermaanden maakt het Avondconcert plaats voor het Zomeravondconcert. Het lijkt enkel een frivole naamsverandering, maar er gaat meer achter schuil. Presentatoren Beitske de Jong, Wouter Pleijsier en Hein van Eekert haken aan bij de mooiste muziekfestivals in binnen- en buitenland.

Het is ieder jaar weer een monsterklus achter de schermen. Radiozenders uit heel Europa en zelfs daarbuiten leveren maanden van tevoren hun programmering aan bij de European Broadcasting Union voor het aanbod van de Summer Festivals. Uit die gigantische hoeveelheid concerten kiezen klassieke radiozenders hun eigen ideale mix van concerten om uit te zenden. Zo kan het zijn dat een concert in het Concertgebouw van Amsterdam ook te horen is in Roemenië, en dat in het Zomeravondconcert op NPO Klassiek hoogtepunten voorbij komen uit the BBC Proms.

Van Groot Brittanië tot Japan zijn er klassieke muziekfestivals waar de grootste sterren hun opwachting maken. En in hun kielzog haken opnameteams, radioproducers en presentatoren aan om de concerten ook op radio aan te bieden.

Van Nederlandse bodem

De NTR is deze zomer diverse keren bij muziekfestivals te vinden. Op 2 juli reizen we af naar Zeeland voor het kamermuziekfestival waar violiste Lisa Jacobs als artistiek leider jaarlijks een verrassende programmering neerzet. En twee dagen later zitten we in het Concertgebouw waar het Klenke Quartett muziek speelt van Mozart en Debussy. Maar we gaan ook naar Delft, naar Zeist, naar 's Gravenland, naar Zutphen en naar Batenburg.

Geniet met ons mee vanuit je hangmat, strandstoel, caravan of tent. Of luister gewoon lekker vanuit huis en waan je op een zomerse locatie. Muziek luisteren kan immers overal.

Meer Zomeravondconcert

Ster advertentie
Ster advertentie