De Muziekfabriek
AVROTROS

De Klassieker: voetbal en klassieke muziek

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. De Klassieker: voetbal en klassieke muziek

Voetbal en klassieke muziek: voor presentator Carine Lacor zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat blijkt? Er zijn ook heuse bewijzen voor! Als presentator van De Muziekfabriek ontdekt ze er steeds meer. En ze laat ze je maar wat graag horen in de gloednieuwe podcast De Klassieker.

In ​​​​​elke aflevering van de podcast De Klassieker staat een ander jaartal centraal en vertrekt Carine vanuit een persoonlijke voetbal- of muziekherinnering. Kriskras gaat ze in acht afleveringen door de tijd, van 1992 tot het EK van 2021.

Podcast luisteren tijdens de rust

Elke aflevering duurt vijftien minuten, dus perfect voor tijdens de rust van een voetbalwedstrijd. Waar de reis heen gaat? Altijd naar een kruispunt van voetbal en klassieke muziek. Naar een klassiek werk dat in voetbalmuziek of in stadions wordt gebruikt, of muziek speciaal voor voetbal geschreven. Van Hup Holland Hup en de Champions League Hymne tot André Rieu in het stadion en klassiek tijdens de warming-up. Elke aflevering is een nieuw muziek- en sportverhaal.

De podcast De Klassieker: Voetbal <3 klassieke muziek is vanaf dinsdag 8 juni 2021 te beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify. Elke dinsdag en vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.

Gerelateerde podcast

De Klassieker

De Klassieker

Ster advertentie
Ster advertentie