De Muziekfabriek
AVROTROS

Carine Lacor te gast bij 'Langs de Lijn En Omstreken' op NPO Radio 1

foto: Langs de lijn en omstreken
  1. Klassiekchevron right
  2. Carine Lacor te gast bij 'Langs de Lijn En Omstreken' op NPO Radio 1

Voor De Muziekfabriek presentator Carine Lacor zijn voetbal en klassieke muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. In haar gloednieuwe podcast De Klassieker: Voetbal <3 klassieke muziek vindt zij heuse bewijzen om dit standpunt kracht bij te zetten. In ​​​​​elke aflevering van de podcast De Klassieker staat een ander jaartal centraal en vertrekt Carine vanuit een persoonlijke voetbal- of muziekherinnering. Kriskras gaat ze in acht afleveringen door de tijd, van 1992 tot het EK van 2021.

Vrijdag 18 juni 2021 was Carine in het Radio 1 programma Langs de Lijn En Omstreken te gast om te vertellen over De Klassieker:

Langs de Lijn En Omstreken - NPO Radio 1 - 18 juni 2021

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Ook werd De Klassieker: Voetbal <3 klassieke muziek op maandag 21 juni in het NPO Radio 1 programma Spraakmakers genoemd en was Carine op vrijdag 25 juni te gast in het programma Volgspot op NPO Radio 5. Luister hier de fragmenten:

"Spraakmakers

Volgspot - 25 juni 2021

én Carine was zondag 27 juni te gast in OVT op NPO Radio 1:

Video niet beschikbaar

De Klassieker in de Volkskrant - 28 juni 2021

Houdt de Italiaanse bondscoach Mancini stiekem van Vivaldi? En Memphis van Mozart? Luistert Oranje-slachter Schick voor elke wedstrijd naar Schubert? Zo ver gaat het helaas niet. Toch zijn er aardige dwarsverbanden gevonden door Lacor.

Het eerste enigszins voor de hand liggende bewijs: de hymne van de Champions League. Die blijkt gejat uit een veel fraaier stuk van die goede, oude Georg Friedrich Händel. Lacor zoekt het tot op de bodem uit (inclusief de wonderlijke levensloop van Händel).

Lees hier de recensie van Bart Vlietstra over De Klassieker in de Volkskrant van 28 juni 2021.

Podcast luisteren tijdens de rust

Elke aflevering duurt vijftien minuten, dus perfect voor tijdens de rust van een voetbalwedstrijd. Waar de reis heen gaat? Altijd naar een kruispunt van voetbal en klassieke muziek. Naar een klassiek werk dat in voetbalmuziek of in stadions wordt gebruikt, of muziek speciaal voor voetbal geschreven. Van Hup Holland Hup en de Champions League Hymne tot André Rieu in het stadion en klassiek tijdens de warming-up. Elke aflevering is een nieuw muziek- en sportverhaal.

De podcast De Klassieker: Voetbal <3 klassieke muziek is vanaf dinsdag 8 juni 2021 te beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify. Elke dinsdag en vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.

Beluister de podcast

De muziek uit de afleveringen

Heb je tijdens het luisteren een mooi stuk gehoord en ben je benieuwd naar de naam, componist of uitvoerende? Alle werken die in de podcasts zijn gebruikt, staan verzameld in de De Klassieker: Voetbal <3 klassiek afspeellijst. Beluister de afspeellijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie