Musici
AVROTROS

Teun & Teun

foto: Felice Pipi
  1. Klassiekchevron right
  2. Teun & Teun

Teun & Teun zijn twee vrienden die een bijzonder moeilijk uit te spreken voornaam delen én een liefde voor muziek. Sinds ze elkaar hebben ontmoet op het Utrechts Conservatorium, hebben ze hun muziek op podia in Nederland, Duitsland, Schotland en Bulgarije gebracht, waar ze optraden in veel van Europa's beste festivals en concertseries.

Bekijk het optreden van Teun & Teun in TivoliVredenburg, Utrecht

Video niet beschikbaar

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Centraal in hun benadering is om zichzelf te informeren over de muzikale en ecologische context van de periode waarin een werk is gecomponeerd, om de taal ervan te begrijpen, het zich eigen te maken en een oprechte uitvoering te leveren. Teun & Teun legden speciale nadruk op het retoriek aspect van barokmuziek, daarbij geholpen door coaching van vooraanstaande oudemuziekexperts als Heiko ter Schegget, Siebe Henstra, Ketil Haugsand, Kris Verhelst en Conrad Steinmann. Ze tonen ook interesse in de uitvoering van hedendaagse muziek voor hun instrumenten, op zoek naar de dialoog tussen oude muziek en moderne compositie. De afgelopen jaren zijn er verschillende moderne composities voor hen geschreven.

Over Teun Wisse

Teun Wisse is blokfluitist en fagottist. Hij studeerde bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2015 cum laude afstudeerde. Met beurzen van het VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds vervolgde hij zijn studie aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland, bij Conrad Steinmann (blokfluit) en Donna Agrell (fagot). Teun geeft concerten door heel Europa en speelt met ensembles als Hassler Consort (Duitsland), Camerata Variabile (Zwitserland) en ensemble Locatelli (Italië). Met ensembles The Early Byrds en Ensemble Desinance voert Teun renaissancemuziek uit op blokfluitconsort. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Teun docent aan de Musikschule Konservatorium Zürich.

Over Teun Braken

Teun Braken is klavecimbelspeler en organist. Hij studeerde klavecimbel en orgel aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Siebe Henstra, Reitze Smits en Menno van Delft. Na het afronden van zijn Master in Amsterdam, ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, vervolgde hij zijn studie in Bazel aan de Schola Cantorum Basiliensis, waar hij zich momenteel specialiseert in het basso continuospel en ensembleleiding onder leiding van prof. Jörg-Andreas Bötticher.

Teun trad op met veel verschillende ensembles zoals Concerto d' Amsterdam, Musica Amphion en de Nederlandse Bachvereniging, met wie hij de Johannes-Passion van J.S. Bach opnam.

Ster advertentie
Ster advertentie