Musici
NTR

Peter Gijsbertsen

foto: NTR Podium Witteman
  1. Klassiekchevron right
  2. Peter Gijsbertsen

Tenor Peter Gijsbertsen won in 2018 de Nederlandse Muziekprijs. Groot was de verbazing toen bekend werd dat hij zich liet omscholen tot hovenier, maar volgens Gijsbertsen zelf kunnen zijn twee carrières prima naast elkaar staan.

Bekijk het optreden van Peter Gijsbertsen & Hans Eijsackers in de Doelen

Video niet beschikbaar

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube.

Beluister het Booster Klassiek-optreden

In een interview met Trouw uit de zomer van 2020 blijkt dat tenor Peter Gijsbertsen zelf vooral veel voordelen ziet aan zijn multi-inzetbaarheid. Van alleen recitals is het moeilijk rondkomen en met operaproducties was hij vaak maanden van huis. Maar thuis wacht er ook een leven, en wie wil zijn kinderen nou maanden lang alleen via FaceTime zien? En tuinieren past bij hem, het is praktisch, het is creatief, het is buiten - het spreekt hem allemaal aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Topzanger

Toch mag het klassieke muziekpubliek ervan uitgaan dat Gijsbertsen de muziek niet compleet achter zich laat. En dat is maar goed ook. Gijsbertsen won de Nederlandse Muziekprijs niet voor niets. Hij won ook de John Christie Award en hij viel maar liefst drie keer in de prijzen bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Gijsbertsen schitterde in diverse opera's. Zo was hij Roméo in Roméo et Juliette van Gounod, Gonzalve in Ravels L'Heure Espagnole en Alfredo in Verdi's La Traviata. Hij stond ook op het concertpodium in met solorollen in Bach's Matthäus-Passion en Pucinella van Stravinsky. En uiteraard is hij ook een fervent Liedzanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Peter Gijsbertsen online

Ster advertentie
Ster advertentie