Musici
NTR

Sterren van de Toekomst: de beste afgestudeerde musici van onze conservatoria

foto: Adobe Cloud
  1. Klassiekchevron right
  2. Sterren van de Toekomst: de beste afgestudeerde musici van onze conservatoria

De afgelopen twee jaar is het Nederlandse muziekleven verrijkt met een nieuwe lichting talenten. Het eindconcert is de feestelijke afsluiting van een conservatoriumstudie, maar dat viel tegen in coronatijd... Veel studenten moesten het met weinig (of geen) publiek doen. We hebben de studenten van de afgelopen twee jaar gevonden die er bovenuit staken, en geven ze bij NPO Radio 4 een podium wat hun eindconcert eigenlijk verdiende. Oftewel: musici vers van het conservatorium én met een heel mooie toekomst in het verschiet. De sterren van de toekomst!

Bekijk het concert Sterren van de Toekomst in de Stadsgehoorzaal

Video niet beschikbaar

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube (binnenkort beschikbaar).

Emma Roijackers - Viool

Een bekend gezicht bij internationale en nationale concours: Emma Roijackers (1995) heeft al het één en ander aan prijzen binnengesleept met haar vioolspel. Een paar dagen geleden werd ze nog tweede bij de Oskar Back Prijs 2022 en won de Publieksprijs. Ze studeerde met vlag en wimpel af aan het Conservatorium van Amsterdam en reist sindsdien door Nederland en Europa. Op het programma: solo recitals of allerlei kamermuziekgezelschappen (waaronder het Amsterdam Sinfonietta).

Bij het Avondconcert treedt ze op samen met pianist Laurens de Man, die een paar jaar eerder met verve afstudeerde. Ze zullen Fantasiestücke van Robert Schumann ten gehore brengen.

Meer informatie: www.emmaroijackers.com
Te volgen op: Facebook

Videoportret Emma Roijackers

Video niet beschikbaar

Maxime Snaterse - Piano

Op haar vijftiende reisde Maxime Snaterse (1996) van Almelo naar Zwolle, om deel te nemen aan de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium. Een aantal jaren verder, en de vastberadenheid heeft geleid tot een mooie tien voor haar master! Dat terwijl ze intussen ook een MBA op zak heeft... Ze maakt momenteel een uitstap naar Brussel, waar ze bij Aleksandar Madžar verder studeert aan een tweede pianomaster.

Benieuwd wat dat tot nu toe heeft opgeleverd? In het Avondconcert speelt ze pianowerk van Johannes Brahms en Claude Debussy.

Meer informatie: www.maximesnaterse.com
Te volgen op: Facebook

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anna Litvinenko - Cello

Het eindconcert van Anna Litvinenko sprong eruit in 2020. Ze verdiende zelfs de Fock Medaille voor beste presentatie binnen het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor haar master legde ze zich toe op oude en klassieke muziek, maar ze is echt van alle markten thuis. Moderne muziek, improvisatie, multi-media, het komt allemaal langs. Ze is regelmatig te horen in de concertzalen wereldwijd met haar bijzondere programma's.

In het Avondconcert laat Anna Litvinenko zich horen van de oude muziek kant. Op het programma staat de Ricercare nr. 7 van Domenico Gabrielli.

Meer informatie: www.annalitvinenko.com
Te volgen op: YouTube

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Anna Litvinenko speelt Bach in NTR Podium

Marlon Valk - Saxofoon

Als tienjarige startte ze bij de plaatselijke harmonie in Wierden, maar inmiddels staat Marlon Valk (1995) op eigen benen, met natuurlijk de saxofoon in de hand. Na haar bachelor in Groningen, vertrok ze naar Den Haag voor een master bij het Koninklijk Conservatorium. Dat heeft vruchten afgeworpen: het eindcijfer mag er wezen! Ze is nu druk bezig met optreden in allerlei ensembles, en lesgeven (een tip voor degenen die óók de fijne kneepjes van klassiek saxofoon willen leren).

Felix Justin zal haar begeleiden in het Avondconcert. Ze brengen de Hobosonate van Francis Poulenc, maar dan gearrangeerd voor altsaxofoon.

Meer informatie: www.marlonvalk.com
Te volgen op: Facebook, Instagram

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elif Özgür - Fluit

Elif Özgür (1996) gooide als tiener al hoge ogen bij internationale concours, en mocht de verwachtingen waarmaken bij Codarts in Rotterdam. Dat is zeker gelukt in haar master. Ze komt uit Turkije, maar heeft ook een liefde voor de cultuur van de Balkan. Dat valt terug te horen in haar muziek!

Ze neemt de gitarist Antonio Persak mee, samen vormen ze het duo Elnio. Ze spelen Pajdushka en Jovano Jovanke, twee traditionele volksmuziekstukjes uit de Balkan. Dat belooft erg sfeervol te worden.

foto: Elif Özgür

Elif Özgür

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Beatriz Galan Mendez - Piano

Het hele leven van de Spaanse pianiste Beatriz Galan Mendez (1990) is omgeven met twee muziekstijlen: klassiek én jazz. Ze is gedoken in het repertoire waar allebei tot leven komt. Hoe klinkt de jazz door in dat pianorepertoire? Precies daar ging haar master bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen over. En daar verdiende ze een cum laude beoordeling mee!

Het zal niet verbazen dat zij in het Avondconcert een authentiek cross-over programma gaat delen met de luisteraar. Het werk van Georg Crumb, Earl Wild en Ernesto Lecuona zijn volgens haar pareltjes die meer aandacht verdienen.

foto: Beatriz Galan Mendez

Beatriz Galan Mendez

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Hannah Koob - Saxofoon

Net afgestudeerd en nu een gloednieuw album uitgebracht. Hannah Koob heeft grote ambities met haar saxofoon! Ze is steeds meer geïnteresseerd geraakt in moderne muziek en daar is het album Die Fremde uit voortgekomen. Een selectie brengt ze ten gehore in het Avondconcert. Ze is geboren in Duitsland, maar verhuisde in 2016 om te studeren aan de Academy for Music and Performing Arts Tilburg.

Net als op het album wordt Hannah Koob begeleid door Martien Maas. In het Avondconcert spelen ze La Malinconia van de Nederlandse componist Henk Badings en gloednieuw werk van Leonard Küssner, Andante für Altsaxophon und Klavier.

Meer informatie: www.hannahkoob.com
Te volgen op: Facebook, Instagram, YouTube, Spotify

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Live bij Dieuwertje: saxofonist Hannah Koob met haar debuutalbum: Die Fremde

Video niet beschikbaar

Ariadna Chmelik Lluís - Cello

Maastricht is de meest internationale studentenstad van Nederland. Het verbaast dan niet dat Ariadna Chmelik Lluís, met Zwitserse en Catalaanse ouders, bij het Conservatorium Maastricht neerstrijkt. Na een uitmuntende afsluiting van haar master is ze nog altijd hier gevestigd. Dat betekent dat ze bij het Avondconcert haar kunsten kan vertonen!

In het Avondconcert speelt ze solo een spannend stuk van Peteris Vasks genaamd Dolcissimo. Daarna zoekt ze een oude studiegenoot op, Aya Kitaoka, voor een duet: Passacaglia van Georg Friedrich Händel.

Te volgen op: Facebook, Instagram

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Aya Kitaoka - Viool

Deze strijker heeft ook in Maastricht gestudeerd en wist haar master even goed af te sluiten! Aya Kitaoka is in 1997 geboren in Japan, en daarmee de jongste van onze lijst. Sinds september is ze om de hoek aan de slag gegaan bij de academie van het Luxemburgse Philharmonisch Orkest, waar ze proeft en deelneemt aan het echte orkestleven. Een mooie eerste stap in wat belooft een geslaagde carrière te worden.

Na het duet met Ariadna Chmelik Lluís (Passacaglia van Georg Friedrich Händel), zal ze in haar eentje J. S. Bach laten klinken: het Largo uit de Sonate voor viool nr. 3.

Te volgen op: Facebook

Beluister het Booster Klassiek-optreden

Ster advertentie
Ster advertentie