Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 15 mei

foto: NPO Radio4, Marc Wielaertfoto: Maarten Kools
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 15 mei

Paul Witteman ontvangt in zijn laatste uitzending componist en meesterpianist Thomas Beijer, violist Quinten van Brummen en pianist Peter Sluijs, pianotalent Floris Rol, The Erlkings, en een all-star-team van Jonge Helden.

Componist en meesterpianist Thomas Beijer heeft begin dit jaar de Nederlandse Muziekprijs ontvangen, de hoogste onderscheiding die door de Nederlandse Overheid aan een musicus in de klassieke muziek wordt uitgereikt. De commissie oordeelde: "Beijer is actief als componist, arrangeur, improvisator, presentator, tekenaar, animatiefilmer, schrijver, artistiek leider, maar toch vooral als kamermusicus en als solist. Een ware ‘uomo universale’ en dus een ideale gast om het seizoen mee af te sluiten! Voor zijn optreden neemt Thomas drie geweldige musici mee. Wie en wat houden we nog even voor Paul geheim!

Floris Kortie neemt The Erlkings mee. Een gevierd ensemble uit Wenen dat de grote liedcomponisten Schubert, Beethoven en Schumann presenteert als singer-songwriters van nu. Ze zingen hun liederen in het Engels, met begeleiding van gitaar, cello, tuba en drums. Wellicht maken ze zo de weg vrij voor een hele nieuwe generatie Schubert- en Beethovenfans.

De 12-jarige violist Quinten van Brummen studeert momenteel bij vioolpedagoog Chris Duindam in de jong talent-klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij won al prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. De jury roemde hem niet alleen om zijn fantastische spel, maar ook om zijn bijzondere podiumpersoonlijkheid. In de uitzending speelt hij samen met pianist Peter Sluijs een gedeelte uit de Zigeunerweisen van Pablo de Sarasate.

Als er iets is waar Paul Witteman met trots op terugkijkt is het wel de aandacht voor jong talent in zijn programma. Als dank komt een all-star-team van Jonge Helden prachtige kamermuziek voor hem spelen. Klarinettist Emile Souvagie, violist Isobel Warmelink violist Joshua Tavenier, altviolist Sedna Heitzman, cellist Donna van Leeuwen en pianist Alfredo van de Munt: Ouverture op Hebreeuwse thema’s van Sergej Prokofjev.

Mike Boddé neemt de gelegenheid te baat om zijn enige leerling aan Paul Witteman voor te stellen: de 8-jarige Floris Rol. Floris komt uit Friesland en is een absolute kei in pianospelen en improviseren!

Video niet beschikbaar

Bovenstaande video is vanaf 15 mei beschikbaar. Heb je moeite met afspelen? Klik hier.

Podium Witteman Podcast

In de laatste Podium Witteman Podcast van dit seizoen blikt Paul Witteman samen met zijn broer en trouwe raadgever Wim terug op acht seizoenen Podium Witteman. De Podium Witteman Podcast verschijnt elke week en is te beluisteren via www.podiumwitteman.nl of je favoriete podcastapp.

Gerelateerde podcast

Podium Klassiek Podcast

Podium Klassiek Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie