Podium
NTR

Barbara Hannigan debuteert als dirigent bij het Concertgebouworkest

foto: NTR ZaterdagMatinee (c) Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Barbara Hannigan debuteert als dirigent bij het Concertgebouworkest

Op 1, 2 en 4 december staat er een bijzondere dirigent voor het Concertgebouworkest: Barbara Hannigan. Je kent haar vast als sopraan, maar ze timmert al een tijdje aan de weg als dirigent.

De Canadese Barbara Hannigan profileert zich de laatste jaren steeds vaker als dirigent en werkte veelvuldig samen met onder andere Reinbert de Leeuw en Sir Simon Rattle.

Barbara Hannigan als dirigent

foto: barbarahannigan.com

Barbara Hannigan

Welke muziek dirigeert Hannigan?

Op donderdag 1 december dirigeert Hannigan een compact en intiem opgezet Late Night-programma. De Griekse sopraan Aphrodite Patoulidou zingt ook een traditioneel Grieks wiegelied terwijl ze zichzelf begeleidt op de nyckelharpa, een snaarinstrument uit de Zweedse volksmuziek. Ook worden Richard Straussā€™ Metamorphosen en Claude Viviers Lonely Child ten gehore gebracht.

Op 2 en 4 december presenteert Hannigan muzikale reis langs verschillende stadia van onschuld, verlies, rouw en bezinning. Naast de bovenstaande genoemde werken van Strauss en Viviers, speelt het orkest ook Samuel Barbers Mutations from Bach en Alban Bergs Vioolconcert. Het Concertgebouworkest speelt dan samen met solist Vilde Frang.

Luister en kijk

In februari 2022 was Barbara Hannigan solist tijdens de NTR ZaterdagMatinee. Zij zong toen het werk Let me tell you, dat de Deense componist Hans Abramsen voor haar schreef. Een paar dagen voor het concert, sprak Hans Haffmans met Barbara Hannigan.

#2 - Sterren van de ZaterdagMatinee - Barbara Hannigan (S02) - Sterren van de ZaterdagMatinee

De NTR maakte een registratie van het concert. Die is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie