Podium
NTR

Programma BBC Proms 2020 bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Programma BBC Proms 2020 bekend

De 125e verjaardag van de BBC Proms wordt heel anders gevierd dan gepland. Een zomer lang concerten vanuit de Royal Albert Hall is dit jaar vanwege Covid-19 niet mogelijk.

Alleen de laatste 2 weken van het festival - vanaf 28 augustus - zijn er liveconcerten zonder publiek vanuit de Royal Albert Hall. De orkesten spelen in kleine bezetting. Onder de solisten bevindt zich violiste Alina Ibragimova. Pianiste Mitsuko Uchida soleert bij het London Symphony Orchestra onder leiding van Simon Rattle.

Tijdens de traditionele Last Night of the Proms klinkt een nieuwe compositie van de Zweedse componiste Andrea Tarrodi - een antwoord op de pandemie waarin zij de klank van de lockdown heeft verwerkt. Ook bij Last Night of the Proms zal geen publiek aanwezig zijn. Iedereen zal dus thuis vanaf de bank zwaaiend met een vlag moeten meezingen met Land of Hope and Glory.

De eerste 6 weken van de Proms worden concerten uit het rijke archief van de concertserie gestreamd. Daar zitten parels bij, zoals een concert van de Wiener Philharmoniker onder leiding van Leonard Bernstein en een uitvoering van Don Carlos van Verdi onder leiding van Bernard Haitink uit 1996.

Ster advertentie
Ster advertentie