Podium
NTR

Karina Canellakis tekent bij

foto: Eduardus Lee
  1. Klassiekchevron right
  2. Karina Canellakis tekent bij

Dirigent Karina Canellakis blijft tot juli 2027 chef bij het Radio Filharmonisch Orkest. Dat was woensdag 22 september tijdens de repetitie de boodschap aan de orkestleden.

Canellakis benadrukte in haar toespraak de bijzondere samenwerking met het orkest:

Quote

“Sinds onze eerste repetitie samen in 2018 heb ik een speciale muzikale band met dit orkest en ik ben dan ook dolblij dat we deze samenwerking nog vier jaar kunnen voortzetten. Ik ben ongelofelijk trots op de mooie klank van het orkest en op hoe zij met passie muziek zijn blijven maken, ondanks de enorme uitdagingen die de pandemie de afgelopen 18 maanden bracht. Ik kijk uit naar nog vele jaren samen, met volle concertzalen en programma's vol spannend repertoire.”

Karina Canellakis

Canellakis trad in september 2019 aan als chef, met een contract voor 4 jaar. Nu is dat met nog eens vier jaar verlengd. Met de benoeming van Canellakis in 2019 werd zij de eerste vrouwelijke chef-dirigent bij een Nederlands symfonieorkest.

Naast chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is ze vaste gastdirigent van het London Philharmonic Orchestra en vaste gastdirigent van het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin (RSB).

Ster advertentie
Ster advertentie