Podium
NTR

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor wint Concertgebouw Young Talent Award

foto: Hans van der Woerdfoto: Hans van der Woerd
  1. Klassiekchevron right
  2. Nationaal Vrouwen Jeugdkoor wint Concertgebouw Young Talent Award

Zondag 22 januari is in Podium Klassiek bekendgemaakt dat de Concertgebouw Young Talent Award aan het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor is toegekend. Het Concertgebouw wil met deze toekenning het koor prijzen om de geweldige bijdrage die het levert aan het opleiden van jong talent. Bovendien ondersteunt het Concertgebouw met de prijs de ontwikkeling van uitzonderlijk muzikaal talent.

Bij eerdere edities werd de prijs uitgereikt aan individuele musici, zoals pianisten Lucas en Arthur Jussen, violist Noa Wildschut en blokfluitist Lucie Horsch, maar het Concertgebouw maakt voor het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor een uitzondering.

Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw zegt: “Elk optreden van dit koor bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit. Onder de bezielende leiding van Wilma ten Wolde is het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een nationaal instituut. Het is een onmisbare kweekvijver van vocaal talent in Nederland.”

Quote

Het is een onmisbare kweekvijver van vocaal talent in Nederland.

Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw

Artistiek leider Nationaal Vrouwen Jeugdkoor Wilma ten Wolde is blij met de toekenning van deze prijs: “Het samen zingen is universeel. Deze award voor ons koor is een prachtige stimulans om nog vele jaren vocaal talent tot bloei te brengen! En het is natuurlijk een prachtig compliment voor al deze jonge vrouwen!”

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor is opgericht in 1996 en bestaat uit jonge vrouwen tussen de 16 en 30 jaar. Wilma ten Wolde is sinds 1999 artistiek leider. Zij zorgt samen met vocal coach Irene Verburg voor intensieve talentbegeleiding. Het Nationaal vrouwen Jeugdkoor treedt regelmatig op in binnen en buitenland en zingt een breed repertoire: muziek van 1500 tot nu. Het koor verleent regelmatig medewerking aan concerten van bijvoorbeeld de NTR ZaterdagMatinee of het Zondagochtendconcert. Ook was het koor een aantal keer te horen tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Bekijk hieronder de uitzending van Podium Klassiek waarin Dieuwertje Blok bekend maakte dat het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor de Concertgebouw Young Talent Award krijgt.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie