Podium
NTR

Juryvoorzitter van Koningin Elisabethwedstrijd stopt ermee

  1. Klassiekchevron right
  2. Juryvoorzitter van Koningin Elisabethwedstrijd stopt ermee

Trouwe volgers van het Elisabeth-concours zullen zijn naam kennen: Arie van Lysebeth. Hij was 23 jaar de juryvoorzitter van het prestigieuze muziekconcours. En hij stopt ermee. Dat maakte het concours gisteren bekend.

Hij geeft het stokje door, niet aan één maar aan twee opvolgers: Gilles Ledure, directeur van het Cultuurhuis Flagey in Brussel. Hij zal de instrumentale edities van het concours voor zijn rekening nemen.De andere juryvoorzitter is Bernard Foccroulle, organist, componist en voormalig directeur van het operafestival in Aix-en Provence. Hij zal de zangeditie in 2022 voorzitten.

En waar de meesten van ons Arie van Lysebeth om zullen herinneren is de bekendmaking van de winnaar in 2015. Als gevolg van zijn spraakverwarring verscheen de verkeerde Zuid-Koreaanse violiste als winnaar op het podium. Van Lysebeth herstelde zich snel en wist haar met een kort woord en een handbeweging van het toneel te krijgen. Het was namelijk niet Lee Ji-yoon die had gewonnen, maar Lim Ji-young. ‘Het is maar een paar letters verschil’, reageerde Van Lysebeth achteraf.

Ster advertentie
Ster advertentie