Podium
NTR

Musici uit jubilerend Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor te gast

  1. Klassiekchevron right
  2. Musici uit jubilerend Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor te gast

Ter ere van het 75-jarige bestaan van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor is er deze week extra veel aandacht voor ze in Podium. We ontvangen maandag, dinsdag en woensdag musici uit het koor en orkest voor livemuziek.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor werden allebei in 1945 opgericht. Ze vieren hun jubilea in het weekend van 11, 12 en 13 september met concerten in Tivoli Vredenburg in Utrecht het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Hoornkwartet

Op maandag een hoornkwartet bestaand uit Petra Botma, Annelies van Nuffelen, Toine Martens en Rebecca Granetia. Ze spelen Agnus dei uit de Mis in d kleine terts van Anton Bruckner en Prelude uit Cinq nouvelles voor hoornkwartet van Jan Koetsier.

Mis in d - Anton Bruckner

Video niet beschikbaar

Prelude - Jan Koetsier

Video niet beschikbaar

Lied

Dinsdag Joep van Geffen, bas/bariton in het Groot Omroepkoor, en pianist Ben-Martin Weijand met Ich wandte mich und sahe an alle uit Vier ernste Gesänge van Johannes Brahms. Bekijk het optreden hier terug.

Ich wandte mich und sahe an alle - Johannes Brahms

Video niet beschikbaar

Vioolduo

Op woensdag spelen violisten Julija Hartig en Masha Iakovleva. Zij zijn niet alleen leden van het Radio Filharmonisch Orkest, ze vormen vioolduo JuMa en met zes andere collega's spelen ze in het ROctet.

Sonate voor twee violen - deel III - Sergej Prokofjev

Video niet beschikbaar

Armchair Rage - Sarah Stiles

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie