Podium
NTR

Elly Ameling in podcast Hollandse Helden

foto: Hilde Verweij
  1. Klassiekchevron right
  2. Elly Ameling in podcast Hollandse Helden

De wereldberoemde sopraan Elly Ameling (91) reisde in haar succesjaren de hele wereld over als internationaal vermaard zangeres. De hoogste tijd om haar leven en carrière te vieren met de NTR-podcast Hollandse Helden: Elly Ameling, waarin presentator Hans Haffmans de luisteraar in vijf afleveringen meeneemt op visite bij de ‘grande dame’ van het klassieke lied.

Gerelateerde podcast

Hollandse Helden

Hollandse Helden

Een nog messcherpe Elly Ameling - “Ik ben zo blij dat het hierboven allemaal nog werkt” -, blikt terug op haar werk, maar ook op haar persoonlijke leven. Wat betekende haar grote liefde Nol (Arnold) voor haar? Hoe bleven ze bij elkaar ondanks de vele mannen met wie zij samenwerkte en die haar aanbeden? Waarom pasten er geen kinderen in haar leven en hoe kijkt ze daar nu op terug?

Een zeldzaam openhartige Elly deelt naast de successen ook de moeilijke momenten uit haar loopbaan. Zoals het moment dat zij, na het winnen van een grote prijs ineens niet meer kon zingen tijdens een repetitie: “Wat we zongen, ik weet het niet meer, maar ik kon niet verder. Middenin een zin.” Het zingen was te zwaar geworden, ze ging zelfs in een boekhandel werken. Maar uiteindelijk vond ze haar weg naar het podium dus terug. Met dit verhaal wil ze vooral de artiesten van nu inspireren: “Als jonge mensen de moed verliezen, om welke reden dan ook, zeg ik dat ze moeten blijven doorzetten.”

NOS Radio 1 Journaal

Elly bespreekt haar podcast en blikt terug op haar succesvolle carrière in het NOS Radio 1 Journaal ⤵️

Video niet beschikbaar

Elly Ameling in het NOS Radio 1 Journaal (audio)

Bekijk de podcastpromo

Video niet beschikbaar

Vijf afleveringen met en over één van de grootste Nederlandse naoorlogse artiesten. Iedereen in ons land had in die jaren een plaat van Elly Ameling in de kast staan, ze vertolkte het optimisme van de wederopbouw. Een zangeres bovendien met zeer groot internationaal succes - internationale agenten vochten om haar - ze was een veelgevraagde sopraan in de grootste concertzalen over de hele wereld en ook in India en Thailand zeer geliefd. Een sopraan die ondanks haar hoge leeftijd nog steeds autorijdt, boeken leest en van het leven geniet met een sterke mening over de huidige tijd, vanuit het perspectief van een wereldster op leeftijd.

De vijf afleveringen van de podcast Hollandse Helden: Elly Ameling is te beluisteren bij NPO Klassiek en op de gebruikelijke podcast-kanalen. Meer weten over Elly Ameling? Kijk op de speciale themapagina.

Ster advertentie
Ster advertentie