Podium
NTR

Koordirigente Wilma ten Wolde geridderd

  1. Klassiekchevron right
  2. Koordirigente Wilma ten Wolde geridderd

Koordirigente Wilma ten Wolde is op 17 november geridderd in TivoliVredenburg tijdens het 30-jarig jubileumconcert van de Nationale Koren. Het was zelfs driedubbel feest: Ten Wolde vierde ook dat ze 40 jaar werkzaam is als koordirigente.

Onder de leiding van Ten Wolde hebben de Nationale Koren zich ontwikkeld tot een nationaal instituut, dat op het gebied van koorscholing en muzikale prestaties behoort tot de wereldtop. Ten Wolde geeft ook masterclasses in Zweden, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Hongarije.

Ze zet zich ook in voor de ontwikkeling van het muzikaal gehoor bij kinderen. Ze maakte vele producties met de Nationale Kinder- en Jeugdkoren voor orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker. Daarbij werkte ze samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Jaap van Zweden, Riccardo Chailly, Sir Simon Rattle, Mstislav Rostropovitch, Bernhard Haitink en Markus Stenz.

Ten Wolde dirigeert ook het Nationaal Gemengd Jeugdkoor. Zij traden dit jaar op tijdens het Hart & Ziel Festival. Bekijk het slotconcert:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie