De Klassieken
AVROTROS

Shane van Neerden wint Dutch Classical Talent Award

foto: Frouke ten Velde
  1. Klassiekchevron right
  2. Shane van Neerden wint Dutch Classical Talent Award

Zondagmiddag 12 mei heeft pianist Shane van Neerden de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Hij won daarmee een geldbedrag van €10.000. Klarinettist Gerbrich Meijer ontving de publieksprijs.

Pianist Shane van Neerden zei bij het in ontvangst nemen van de prijs dat hij het bijzonder vond om met het moderne repertoire van zijn programma mensen te hebben kunnen raken, en hij hoopt dat in de toekomst te kunnen blijven doen.

De 24-jarige Amerikaanse pianist Shane van Neerden is de nieuwste deelnemer aan het AVROTROS talenttraject. Zijn grootouders verruilden Nederland voor de Verenigde Staten en Shane deed onlangs het omgekeerde. Nu studeert hij bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam.

Shane begon op zesjarige leeftijd met piano spelen en won al jong diverse concoursen. Hij heeft een fenomenale techniek en een grote passie om de diepte in te duiken. Dat kan op het gebied van kunst of literatuur zijn, maar richt zich bovenal op de wijze waarop hij muziek maakt: tot in de puntjes verzorgd en met enorme emotionele diepgang.

Quote

Shane is bloedserieus maar met gevoel voor theater. Zijn spel biedt ruimte aan de luisteraar. Hij brengt wisselende stemmingen prachtig in beeld.

De vakjury over Shane van Neerden

foto: Dutch Classical Talent

Live op radio

Onlangs was Shane te gast bij Ab Nieuwdorp in de studio van zijn programma De Klassieken en bij Jet Berkhout in Vrij Spel van De Muziekfabriek.

Ster advertentie
Ster advertentie