Live @ De Klassieken
AVROTROS

Shane van Neerden

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Shane van Neerden

De 24-jarige Amerikaanse pianist Shane van Neerden is de nieuwste deelnemer aan het AVROTROS talenttraject. Op donderdag 16 mei was hij te gast bij Ab in de studio in De Klassieken van AVROTROS op NPO Klassiek.

Shane begon op zesjarige leeftijd met piano spelen. Zijn grootouders verruilden Nederland voor de Verenigde Staten en Shane deed onlangs het omgekeerde. Hij won al jong diverse concoursen. Hij heeft een fenomenale techniek en een grote passie om de diepte in te duiken. Dat kan op het gebied van kunst of literatuur zijn, maar richt zich bovenal op de wijze waarop hij muziek maakt: tot in de puntjes verzorgd en met enorme emotionele diepgang. Momenteel studeert hij bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kijk/luister hier naar de Barcarolle nr. 6 in Es-groot, op. 70 van Gabriel Fauré, uitgevoerd door Shane:

Video niet beschikbaar

Shane van Neerden speelt hier achtereenvolgens: De prelude uit Cinq Morceaux, op.10 van Georgy Catoire & de finale uit Haydns Sonate in E-groot.

Video niet beschikbaar

Luister het complete item in de radio-uitzending, inclusief interview met Shane hier terug:

AVROTROS talenttraject

Shane van Neerden is de nieuwste deelnemer aan het AVROTROS talenttraject. en nam afgelopen maart zijn debuut-cd op. Deze cd, met werken op het snijvlak van de Romantiek en het Impressionisme, is half mei gepubliceerd en wordt exclusief toegezonden aan de leden van AVROTROS Klassiek. Meer informatie via deze link.

foto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie