Funfact
KRO-NCRV

Efteling geeft inkijkje in nieuw themagebied Danse Macabre

foto: efteling.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Efteling geeft inkijkje in nieuw themagebied Danse Macabre

Vorig jaar maakte attractiepark de Efteling bekend te stoppen met het Spookslot, één van de oudste, maar ook meest geliefde attracties van het park. In plaats daarvan komt er een nieuwe attractie, Danse Macabre. Je kunt nu al een kijkje nemen in het nieuwe huiveringwekkende themagebied rondom Danse Macabre!

Het was wel even wennen voor de fans van het Spookslot. Op 4 september 2022 sloot de griezeligste attractie van de Efteling na 44 jaar zijn deuren. Hele generaties zijn opgegroeid met de iconische klassieke muziek die op de achtergrond klonk: Danse Macabre van Camille Saint-Saëns. Maar de Efteling maakte bekend dat er een nieuwe attractie komt, met de onvergetelijke muziek van Danse Macabre als rode draad.

Huyverwoud

De nieuwe attractie Danse Macabre zal naar verwachting opengaan in 2024. Maar de Efteling geeft nu al een preview van het themagebied dat rond de Danse Macabre gebouwd wordt - het mysterieuze Huyverwoud:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Danse Macabre

Ook van de attractie Danse Macabre zelf heeft de Efteling al een tipje van de sluier opgelicht. Volgens de ontwerpers wordt het "een kruising tussen een dynamische thrillride en spectaculaire show". Met de muziek van Camille Saint-Saëns als soundtrack!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie