Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Joost Willemze

foto: NPO Radio 4 | Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Joost Willemze

Donderdag 14 april was harpist Joost Willemze te gast in De Klassieken. Binnen talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' nam Joost zijn debuut-cd op, die 15 april bij de leden op de mat valt!

Op zijn zevende begon Joost met harpspelen om een paar jaar later al toegelaten te worden tot de Academie Muzikaal Talent. Afgelopen september haalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam zijn masterdiploma met uitmuntende beoordeling. In de tussentijd won hij in Nederland het Prinses Christina Concours en internationaal was hij prijswinnaar op concoursen van Portugal tot Wales, en van New York tot Zuid-Korea.

De korte documentaire 'AVROTROS Klassiek presenteert Joost Willemze' wordt op zaterdag 16 april om 11:30 uur en op zondag 24 april om 12:30 uur uitgezonden op NPO 2 Extra, inclusief muziekregistratie.

Dat Joost een fantastische speler is, bleef niet onopgemerkt. De afgelopen jaren trad hij regelmatig op voor radio en tv en speelde hij in binnen- en buitenland. Nu heeft hij binnen talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ zijn debuut-cd opgenomen vol werken die stuk voor stuk zijn gecomponeerd of gearrangeerd door de drie grote Franse harpisten uit de eerste helft van de 20e eeuw: Henriette Renié, Marcel Grandjany en Marcel Tournier. De cd wordt exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek.

Luister het live-optreden van Joost Willemze in De Klassieken hier terug:

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Luister de hele uitzending inclusief interview met Joost hier terug:

Joost Willemze live @ De Klassieken

Talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! laat aanstormende muziektalenten hun debuut-cd opnemen en biedt ze een podium op radio en tv. Steun voor 10 euro per jaar dit traject en krijg als dank 3x per jaar de debuut-cd's inclusief luxe magazine thuisgestuurd.

Ster advertentie
Ster advertentie